За Ани Документи Новини Как да помогна? Връзка с Ани Медиите за Ани Снимки

Предстои четвъртият пореден курс от лечението на малката Ани

17 март, 2015г

На 13-ти април малката Ани отново трябва да постъпи в руската клиника „Микрохирургия глаза имени Фьодорова”, където ще бъде проведен нов, 14-дневен етап от нейното лечение.

Контролните прегледи ще установят колко процента е остатъчното зрение на малкото момиченце. При последния курс през м. ноември те бяха скъпоценните 10%. Стремежът е тези проценти да бъдат запазени и атрофичните изменения да бъдат стопирани, в противен случай детето ще достигне до състояние на пълна слепота, тъй като заболяването е безмилостно прогресивно. Също така предстоят и контролни замервания относно успешността на направената през миналата година Склеропластика. На 6-тия месец резултатите показаха, че въпреки имплантите, размерът на очните склери отново са нараснали. Предстои установяване дали растежът е физиологичен или патологичен, след което ще бъде назначена и новата серия на лечението.

Напомняме, че Ани страда от множество заболявания, най-страшното, от които е прогресивна атрофия на зрителните нерви и ретините и на двете очи, придружена с тежка миопия, сложен миопически астигматизъм, хоризонтален и вертикален нистагъм и страбизъм. От проблемите със съединителната тъкан в нейния организъм, тя е със Спина Бифида, Сколиоза, тежък хиперфлексибилитет, едното и краче е по-късо от другото, Вроден хипотиреоидизъм, Митрален пролапс и редица други здравословни проблеми.

Преди да замине за Русия, в края на месец март, Ани ще постъпи за изследвания и проследяване на състоянието в СБАЛДБ в София, където тя се хоспитализира два пъти годишно и където се изследват кръвните и показатели, проследява се развитието и състоянието на вътрешните органи, костната възраст и се определят дозировките на поддържащата заместителна терапия.

Всеки ден за Ани е борба. Борба, в която тя не отстъпва и въпреки крехката си физика, се справя блестящо – винаги е усмихната и жизнена - въпреки, че трудно вижда, въпреки, че изпитва силни болки във всяка една своя става, въпреки хилядите, произтичащи от това неудобства и проблеми. Всеки един ден, Ани показва завиден стоицизъм и жажда за пълноценен живот!

Предстои трети пореден курс от лечението на Ани

31 юли, 2014г

През м. октомври 2014 Ани заминава за трети пореден курс от лечението си.

През м. април тази година освен курса от лазерни, магнитни, електростимулации, рефлексотерапия, медикаментозна и инжекционна терапия на 15.04. на детето беше направена и операцията Склеропластика и на двете очички.

А вие не спирайте да я подкрепяте! Ани има голяма нужда от Вашата подкрепа!

Приключи и вторият етап от лечението на Ани

24 април, 2014г

Здравейте, скъпи приятели!

Приключи и вторият етап от лечението на малката Ани в Русия!
Освен курса от лазерни, магнитни, електростимулации, рефлексотерапия, медикаментозна и инжекционна терапия на 15.04. на детето беше направена и операцията Склеропластика и на двете очички. Беше тежко и кошмарно, но малката Ани е истински боец и се справя чудесно!

В момента все още кръвонасяданията в очите не са се разнесли, конците и опъват, трябва да се пази много от евентуална инфекция или отхвърляне на имплантите, но така или иначе тя отново ви подарява своята усмивка!

А вие не спирайте да я подкрепяте! Ани има голяма нужда от Вашата подкрепа!

Ани заминава за Русия

През април предстои заминаването на Ани в Русия за 14 дневния курс на лечение. Този път, освен стандартния разход от 3900 евро, ще й направят операция и на двете очи - Склеропластика.

Тя ще се направи с цел, спиране растежа на окото. Когато окото расте, расте и късогледството. А Ани вече е с много силно за възрастта си такова - тя е с -4,2 и -5,0 диоптъра. Освен това, понеже нейния слой на ретините е много протънен, направо вече прозират ганглийните клетки, всеки допълнителен растеж, ще опъва още повече ретините, а това може да е пагубно за нея.

В Русия има изградена 25-годишна практика в борбата със зрителната атрофия. Изградени са множество специализирани корпуси, оборудвани с космическа техника – процедурите са различни, в зависимост с вида атрофия или пък друго заболяване. На Ани се провеждат два 14- дневни курса годишно, включващи медикаментозна и инжекционна терапия, лазерни и магнитни стимулации на очите и електростимулации на цялото тяло, които се извършват от лекар невролог. Цената на единия курс е около 3 900 евро.
» За Ани   » Документи   » Новини   » Как да помогна?   » Връзка с Ани   » Медиите за Ани   » Снимки   » Ани във Facebook
IBAN BG33STSA93000011238401, Ани Георгиева Михайлова, Основание за превода: Лечение на Ани Михайлова в чужбина

PayPal: help_ani@abv.bg
Да спасим зрението на Ани

www.help-ani.org

Сайтът се поддържа безвъзмездно от www.moreto.net